Lid worden!

Lid worden bij een studentenvereniging is zonder twijfel een grote toevoeging aan je studententijd. Een vereniging biedt je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en tevens de mooiste feesten mee te pakken. Gedurende de hele Eurekaweek (20 t/m 23 augustus) kun je je inschrijven bij onze vereniging. Mocht je nu al eerder weten dat je je wilt inschrijven, mail dan naar kenkom@hetrsg.nl.
Als HBO'er

Je inschrijven als hbo’er en als tweedejaars? Mijn naam is Roos. Ik studeer Creative Marketing & Sales op de Hogeschool Rotterdam. Ik heb mij dit jaar ingeschreven bij RSG. Ik heb dit gedaan terwijl ik in het 2e jaar van mijn studie zat. Ik merkte namelijk dat ik op het hbo veel bezig was met mijn studie en helemaal niet genoot van mijn studententijd. Toen ik me had ingeschreven bij RSG veranderde dit meteen. Ik maakte heel veel nieuwe vrienden en ik voelde me meteen thuis. Ook kreeg ik de kans om me te ontwikkelen in een commissie, ik leerde achter de bar te staan en natuurlijk maak je de leukste feesten mee! Mensen vonden het helemaal niet raar dat ik me had ingeschreven als hbo student. RSG staat voor gelijkheid dus wordt er geen onderscheid gemaakt tussen hbo of universiteit, of inschrijven als eerstejaars of inschrijven als tweedejaars (of ouder!). Ook als hbo student mag je lekker genieten van je studententijd en dat is voor mij nu zeker het geval!
Roos

Als eerstejaars

Hoi! Mijn naam is Aviola en ik ben eerstejaars lid bij het Rotterdamsch Studenten Gezelschap. In de Eurekaweek kwam ik een beetje hulpeloos aan op RSG, als hbo-student kon ik helaas zelf niet de Eurekaweek lopen. Toch was ik op advies van familieleden die jaren geleden lid waren geweest maar gaan kijken, want zij hadden een vereniging echt als toevoeging van hun studententijd gezien. Op zich klonk een plek die bedoeld is om nieuwe mensen te leren kennen, waar alle eerstejaars in hetzelfde schuitje zitten en waar je ondertussen ook nog toffe feesten kunt meemaken, zeker niet verkeerd. Ook kwam ik in een vreemde stad waar ik buiten familie niemand kende. Een vereniging klonk voor mij dus als de perfecte plek waar ik als student helemaal student zou kunnen zijn.

Ik ben als 17-jarige bij RSG gegaan met het vooruitzicht dat ik nog 8 maanden moest wachten voordat ik zou mogen drinken. Mensen vragen me vaak hoe ik dit volhoud, aangezien ik toch ongeveer 2 a 3 avonden in de week op RSG te vinden ben. Het antwoord daarop is heel simpel: de mensen op RSG maken dat ik altijd zin heb om te komen, want op welke avond van de week je ook komt, je weet dat er altijd toffe mensen zijn met wie je kunt kaarten, beerpongen of gezellig aan de bar kunt zitten. RSG klinkt nu misschien als een plek waar je alleen maar kunt feesten en mensen kunt ontmoeten, maar het is veel meer dan dat. Het is een vereniging waar je kunt groeien als persoon, waar je vriendschappen maakt voor het leven en je ondertussen samen de tofste dingen meemaakt. Het is een plek met ontzettend veel mogelijkheden waar je, als je je ervoor inzet, ook heel veel voor terug krijgt. Om niet helemaal hulpeloos aan je eerste jaar te beginnen, vorm je in je kennismakingstijd een jaarclub met andere eerstejaars bij wie je altijd terecht kunt. Daarnaast kun je je opgeven voor commissies en disputen, waar je veel leert en waar je jezelf echt kunt ontplooien. Kortom, als je je sociale kring wil uitbreiden, toffe feesten wil meemaken, jezelf uitwil dagen of alleen af en toe gezellig een drankje wil komen drinken: RSG is echt iets voor jou!
Aviola