Voor ouders

Hoe is het als je kind lid wordt bij een vereniging?
Lees hier de ervaring van de moeder van Tymen!
Als je zoon in de bovenbouw van de middelbare school zit, heb je nog geen flauw idee van wat er daarna gaat gebeuren. Na het eindexamen, heel blij dat hij het heeft gehaald. Pas dan begin je je zorgen te maken over welke studie hij gaat volgen, en waar? In Groningen, of Maastricht? Iedere universiteitsstad schiet door je hoofd, soms leidend tot slapeloze nachten. Dan komt het hoge woord eruit: “Ik wil rechten gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam”, zei Tymen. We waren opgelucht, niet alleen omdat het de beste universiteit is, want ook papa heeft daar gestudeerd in de jaren '80, maar ook omdat het zo dichtbij onze eigen stad Dordrecht is. “Dan kan Tymen nog lekker bij ons blijven wonen”, zei zijn moeder. Dat leek aanvankelijk ook zo uit te pakken, totdat Tymen aangaf lid te willen worden van een studentenvereniging. Alle voors en tegens afgewogen, RSG moest het worden. 

Al vrij snel zagen we Tymen minder vaak thuis. Ja, druk, druk, druk op RSG. Dat zal allemaal wel, dachten wij, maar blijf je wel een beetje nuchter, trachtend hem op het goede pad te houden? Dat bleek allemaal niet nodig, want Tymen ontwikkelde zich in een razend tempo, ook in vaardigheden die wij nog niet kenden van hem. Hij nam allerlei taken op zich en ging de verantwoordelijkheid om zijn vereniging verder te helpen niet uit de weg. Dat mocht best wel eens beloond worden met een avondje doorzakken; dat had papa in zijn tijd ook (wel eens) gedaan.

Er moet ook gestudeerd worden. 60 studiepunten halen is best wel een zware taak voor een eerstejaars. Dat vraagt om discipline en doorzettingsvermogen. Die twee vaardigheden, daar bleek Tymen ook nog over te beschikken. Ondanks, of dankzij alle gezelligheid, actief betrokken zijn bij allerlei activiteiten en als klap op de vuurpijl toe te mogen treden tot zijn favoriete dispuut, heeft hij het allemaal gehaald. Waar vind je dat nog tegenwoordig? Wij zeggen: bij Tymen én RSG, een perfecte combinatie.

Toen Tymen op enig moment met de mededeling kwam dat hij een studentenkamer had gevonden op een mooie locatie in Rotterdam, met weliswaar een hoog RSG-gehalte, deed dat ons wel even slikken. Ons kind het huis uit? Nu al? Dordrecht is zo dichtbij! Maar, gezien alle positieve verhalen en ontwikkelingen rond Tymen en RSG, hebben we daarmee ingestemd. Hij is ons niet vergeten en komt regelmatig langs (en zijn was brengen natuurlijk). Dordrecht ligt nog steeds net om de hoek bij Rotterdam. 
Image