Image

Michelle van der Veer

Ik ben Michelle en ik studeer Civiele Techniek aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens de Eurekaweek heb ik het hbo-programma gevolgd van Het RSG. Omdat ik een hbo-opleiding doe, kon ik me niet inschrijven voor het Eurekaweekprogramma vanuit de universiteit. Het RSG organiseerde daarom een week die gevuld was met leuke activiteiten speciaal voor hbo-ers en ouderejaars studenten. Naast deze activiteiten kon ik een goed beeld krijgen van de Vereniging en haar leden. Op het terras heerste een hele leuke en relaxte sfeer en was er ruimschoots de tijd om al mijn vragen te stellen en om gewoon gezellige gesprekken te voeren. Ondanks dat hbo-ers vaak niet goed bekend zijn met studentenverenigingen, bleek dat ruim een kwart van de leden van Het RSG hbo-er is!

Eén van de redenen dat ik lid ben geworden, is dat iedereen gelijk is vanaf het eerste moment. Je voelt je daardoor direct welkom. Een andere reden om lid te worden was dat ik mijn sociale netwerk wilde verbreden; vrienden wilde maken in de stad waar ik nieuw was. Nu ik al een tijdje lid ben, merk ik dat de sfeer nog beter is dan ik van tevoren dacht en dat ik mij steeds meer thuis voel. Dit omdat ik steeds meer leden ken en al echt vrienden heb gemaakt met wie ik naar de soos kan en ook daarbuiten vaak zie. Het is ook geen probleem om in je eentje aan te komen op het RSG, je vindt snel genoeg iemand aan de bar om een drankje mee te doen! Zo leer je snel nieuwe mensen kennen. Op het moment dat ik lid werd, was ik nog maar 17 jaar. Ik mocht daardoor niet drinken, maar dit was geen probleem. De sfeer is hetgeen wat je avond maakt tot een topavond! Wat zo mooi is aan Het RSG, is dat je zelf kan invullen hoe vaak je er bent en wat je wil doen. Hierdoor is mijn lidmaatschap goed te combineren met mijn studie.

Ik gun jou dezelfde ervaring, dus kom langs tijdens de Eurekaweek en schrijf je in voor het hbo-programma. Tot op het terras!

Liefs, Michelle