Lid worden bij een studentenvereniging is zonder twijfel een grote toevoeging aan je studententijd. Een vereniging biedt je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en tevens de mooiste feesten mee te pakken. Gedurende de hele Eurekaweek (15 t/m 19 augustus) kun je je inschrijven bij onze vereniging. Mocht je nu al weten dat je je wilt inschrijven of hier meer info over willen? Mail dan naar kenkom@hetrsg.nl.

Gyan de Lange

Hallo aankomend student!

Ik ben Gyan, eerstejaars lid van het Rotterdamsch Studenten Gezelschap. Afgelopen jaar heb ik de Eurekaweek gelopen. In het begin was ik sceptisch of ik überhaupt wel moest gaan, aangezien het studentenleven en het op mezelf wonen mij totaal niet aanspraken. Ik vond het wel fijn in mijn eigen omgeving. Nu ik eenmaal een paar maanden verder ben met mijn studie ben ik uit mijn comfortzone gestapt: ik ben op mezelf gaan wonen en ik heb de tijd van mijn leven op het RSG.

Tijdens de Eurekaweek sliep ik in een RSG huis. Dit met nog geen enkele intentie om lid te worden van een studentenvereniging, ik keek wel hoe het liep. Die zondag dat ik in het huis aankwam, zat de sfeer er meteen goed in. Ik voelde me meteen helemaal thuis. Diezelfde dag zijn we naar de vereniging gegaan en mijn eerste contact met RSG was onvergetelijk. Iedereen was zo open en sociaal en met iedereen kon je een praatje maken. Zo’n vertrouwd gevoel is zo fijn. In deze eerste uurtjes van mijn prille studententijd werd mijn visie op het studentenleven meteen omgedraaid: ik had er helemaal zin in en was van plan om het studentenleven met beide armen te omarmen. Ik was zo zeker van mijn zaak dat ik mezelf zelfs diezelfde dag nog ingeschreven heb en daarna ben ik de gehele Eurekaweek in het prachtige pand Asker V te vinden geweest!

Het fijne aan het RSG is dat iedereen zichzelf kan zijn. Je hoeft jezelf niet aan te passen, iedereen wordt geaccepteerd. Als eerstejaars ben je dan ook hetzelfde als ieder ander lid, met dezelfde rechten en dezelfde mogelijkheden. Zo kun je in je eerste jaar gelijk toetreden tot een commissie of dispuut. Het fijne hieraan is, is dat je gelijk in contact komt met de ouderejaars. Ook bepaal jij zelf hoe vaak je op de vereniging bent; er zijn geen verplichtingen. De ene week zal ik er drie keer zijn, voor vergaderingen, eerstejaarsavonden en om te feesten op de woensdag. De andere week zal ik er misschien één keer zijn of helemaal niet, dat bepaal je helemaal zelf. Je kan zo actief worden als je zelf wil!

Het RSG is er echter ook om je met je studie te ondersteunen. Zo zijn er verscheidene studieplekken en is er een grote computerruimte waar je in alle rust aan je studie kan zitten. Ook heeft het RSG mij geleerd verantwoordelijkheid te nemen en te leren vergaderen, kwaliteiten waar je de rest van je leven nog wat aan hebt.

Het RSG is in een korte tijd uitgegroeid tot mijn tweede huis. Ik voel me hier verschrikkelijk op mijn plek, met nieuwe vrienden en een geweldige sfeer. Het heeft me geholpen om me thuis te voelen in een geheel nieuwe omgeving. Ik hoop dat RSG ook het begin wordt van jouw studententijd!