Marieke Wiersma

Hey Eurekaweekloper! Ik ben Marieke, eerstejaars lid van het Rotterdamsch Studenten Gezelschap. Vorig jaar stond ik in jullie schoenen: een foldertje van de R.K.v.V. in de ene hand, in de andere een drankje en mijn hoofd vol plannen. In m'n eentje verhuisd naar een nieuwe stad voelde ik me net weer een brugger en ik keek er ontzettend naar uit om van Rotterdam mijn stad te maken.

Ik wist niet veel van studentenverenigingen af, dus voor de start van de Eurekaweek had ik geen idee of ik lid wilde worden. Ik hou wel van een feestje en nieuwe mensen leren kennen, dus ik besloot in een RSG huis te logeren. Als slaper bij een studentenvereniging had je een extra openingsfeest op zondag, wat een extra dag mensen leren kennen betekent. Daarnaast heb je een comfortabele slaapplek, dus dat leek me wel wat. Zo kwam ik bij Het RSG terecht, en vanaf moment één voelde ik me hier thuis. De mensen, de sfeer en de tradities waren zo leuk dat ik in de Eurekaweek het grootste deel van de tijd op het Haringvliet te vinden was. Aan het eind van de week had ik me ingeschreven!

Het RSG is een vereniging waar ik ontzettend veel energie in kan stoppen en nog drie keer zoveel energie voor terug krijg. Als eerstejaars ben je een volwaardig lid en mag je dus meteen bij commissies en een dispuut en zijn ook ouderejaars in no time je beste vrienden. Maandag eerstejaarsavond, woensdag feesten in Thor, dinsdag en donderdag barhangen of vergaderen; soms ben ik wel vier avonden per week aanwezig, soms een weekje helemaal niet. Het kan allemaal. Die vrijheid en relaxte sfeer maken Asker V mijn tweede thuis.

 

Naast veel leuke momenten meegemaakt te hebben heb ik op Het RSG ook al ontzettend veel geleerd. Ik heb gestructureerd leren vergaderen, sta zelfverzekerder in mijn schoenen en durf veel meer verantwoordelijkheid te nemen. Naast de geweldige feesten en chille avonden op de soos is Het RSG dus zeker een plek waar je je kan ontwikkelen. Maar het belangrijkste natuurlijk: ik heb vrienden voor het leven gemaakt.

Nu, iets minder brugger, kijk ik terug op een geweldig jaar, waarin ik me voornamelijk door Het RSG helemaal thuis ben gaan voelen in Rotterdam. Ik hoop dat jullie ook snel je plek vinden in Rotterdam, misschien wel net als ik met Het RSG als thuishaven!

Liefs, Marieke

Image