RSG Huizen

Het RSG kent vele soorten huizen (mannen, vrouwen, gemengd). Hier kan je voorproeven van de sfeer in een RSG huis!

'T Bordeel

‘T Bordeel ontleent haar naam aan de rijke historie van het RSG. Een huis vol bekende en geheime tradities, die de naam des huizes waarmaken.

 

Een huis is echter geen thuis zonder zijn bewoners. Sinds september wonen wij, Sander, Valentijn en Jelle, samen in een schitterend pand in het prachtige Blijdorp. Naast het feit dat we hechte vrienden zijn geworden, verwelkomen we graag anderen voor een goed gesprek of een spontane borrel. De koelkast biedt dan ook geen ruimte voor weekboodschappen; die is altijd gevuld met koude biertjes.

 

Als je bij ons langs wipt, kun je een paar dingen verwachten: een flinke dosis gezelligheid, gegarandeerd geen honger door de kookkunsten van Jelle en of je de soos nog haalt na een avondje bij ons, hangt af van je geluk bij onze geliefde drankspellen.

Onze huisavonden en borrels brengen met enige regelmaat leven in de brouwerij van de rustige buurt. Gelukkig kunnen wij na een geëscaleerde avond en het sussen van de buren door huisbaas Sander, altijd nog terecht bij ons tweede thuis.

 

Tot meerdere groei en bloei,

‘T Bordeel

 

Vipikopla

In ons prachtige huis op het Achterharingvliet, om de hoek van de sociëteit, wonen al tientallen jaren actieve RSG’ers.

 

We hebben het afgelopen jaar een enorme verandering doorgaan; 4/5 (oud)huisgenoten zijn overgestapt op het burgerlijke leven en hebben vipikopla verlaten. Daardoor was er plek voor nieuwe jonge actieve RSG’ers en dat heeft ervoor gezorgd we weer een erg actief RSG-huis zijn geworden met allemaal een leuke commissie en dispuut.

 

In ons huis vind je tientallen jaren aan RSG geschiedenis terug met foto’s van reünisten die zelfs onze oudste huisgenoot niet meer persoonlijk heeft gekend.

 

Groet,
Cas, Wessel, Nick, Bowien, Isabel

De Boomhut

Wij; Loes, Zoë, Eline en Sanne wonen in een heerlijk huisje in Kralingen, genaamd de boomhut. En hoewel je dat misschien niet helemaal van Kralingen verwacht, worden wij op grote hoogte omringd door de mooiste bomen van Kralingen, waar ons huis haar naam aan heeft te danken.

 

Wij wonen hier alle vier met veel plezier, en door het zijn van huisgenootjes hebben wij daarom ook een nog hechtere band opgebouwd.
Ook zijn we alle vier actief lid bij het RSG, waardoor het gevoel van sociëteit ook weleens mee naar huis genomen kan worden in de vorm van borrels of commissieavonden. Maar naast ons drukke leuke leven maken we ook graag tijd voor elkaar. En of dat nu met een wijntje of theetje is maakt ons niet zo veel uit.

 

Wij wonen nog niet zo ontzettend lang in onze boomhut, maar hebben heel veel zin om hier nog lang gezellig samen te wonen. Bij ons thuis is er altijd wel iemand die even wil kletsen, een filmpje wil kijken of samen wil koken en eten. Maar gelukkig kunnen wij ook heerlijk tot rust komen en zijn tegelijkertijd onze vrienden altijd welkom!

 

Liefs, de Boomhut!